Vađenje Stalnih zuba

U ordinaciji Radlovački trudimo se da sačuvamo prirodnu zubnu supstancu i što više izbegnemo vađenje zuba osim ako je to neizbežnoi ima lošu prognozu.

Koristimo lokalnu anesteziju kako bi vađenje prošlo što bezbolnije.Dobrim instrumentima se trudimo da što blažim pokretima izvadimo zub kako bi sačuvali kost koliko je moguće.Takođe je važno kako bi bol i otok bio manji.

Imajte u vidu da često dolazi do bolova i otoka nakon prolaska dejstva anestezije, našim znanjem i iskustvom se trudimo da te negativno posledice smanjimo na minimum.

Vađenje Umnjaka Beograd

Umnjaci su zadnji zubi koji rastu u vilici u 20-ima godinama i kod većine ljudi rast umnjaka ne stvara veće probleme osim privremeni bol dok izbijaju.

Problem može nastati ako nemaju dovoljno mesta za pravilan položaj i rast ili ako počnu rasti krivo zbog čega razaraju kost, uništavaju okolne zube i uzrokuju upalu.
Taj problem se može uočiti na rendgenskim snimcima i problematične umnjake je najbolje izvaditi što ranije.

hirusko-vadjenje-umnjaka

Vađenje umnjaka nije komplikovan zahvat i radi se rutinski.

Nakon zahvata može doći do malog oticanja, ali to je normalno i lako se sanira hladnim oblozima. U nekim slučajevima je potrebno na nekoliko dana promijeniti način prehrane u korist mekše hrane.

Koji su simptomi problema s umnjacima?

  • Iritacija zubnog mesa ili jezika jer umnjak raste u krivom smeru i gura ostale zube
  • Oticanje zubnog mesa oko umnjaka koji nije izrastao do kraja
  • Preklapanje zbog nedostatka mesta
  • Bol prilikom jela.