Rešavanje Krezubosti

Home / Rešavanje Krezubosti

Trauma (izbijanjezuba), parodontoza, vađenje zuba, mogu ozbiljno narušiti vaš izgled. Sem izgleda i higijenskih razloga usled krezubosti dolazi do pomeranja zuba koja dodatno remete vaš izgled i dodatno štete i otežavaju vaše oralno zdravlje.

1.Krezubost – Nemate nekoliko zuba koje želite da nadoknadite.

2.Bezubost – Nemate ni jedan zub u vilici.

Krezubost

 • Loše Raspoloženje

  Krezubost negativno deluje na raspoloženje i psihu čoveka

 • Nelagodnost Pri Smejanju

  Prepustite se uživanju i smejanju.

 • Migracija Zuba

  Zubi oko krezubog dela vilice se pomeraju ka krezubom delu i dolazi do remećenja fiziološkog zagrižaja koje vremenom dovodi do većih i skupljih protetskih potreba.

 • Resorpcija Kosti

  U Krezubom delu vilice dolazi do “topljenja”  kosti usled nedostatka zuba.

Rešavanje Jednostrane Krezubosti

IMPLANTI

Najdugotrajnije rešenje predstavljaju implanti, nadoknade izgubljenih korena zuba.Na kojima se pravi krunica ukoliko nedostaje jedan zub prva slika ili zubni most druga slika.Implantat je napravljen od biokompatibilnog materijala koji srasta s kosti jer ga organizam ne prepoznaje kao strano telo.

Kao najbolja opcija sa njima ide i najviša cena.Nakon ugradnje implanta čeka se 4 do 5 meseci kako bi implant srastao kada  rade krunice na njemu.

Kako biste saznali ukupnu cenu neophodno je da nam se obratite preko messengera putem maila [email protected] ili popunite upit sa sajta.Naš tim doktora spreman je da vam odgovori u najkraćem roku.

Sta su zubni implanti?   •Kada se sve koriste zubni implantati?    •Zadržite svoj prirodan oblik lica i osmijeh •    Prednosti zubnih implantata?        •Zaštititezdrave kosti •      Kandidati? •     Priprema?         •Procedura?

  Zubni Most i Krunice

Nedostatak zuba se takođe može rešiti protetskim mostom za koji je neophodno zbrusiti dva susedna zuba.

Keramička ili metalo-keramička krunica (navlaka) je “kapica”, odnosno protetska nadoknada zuba se takođe koristi kada su prirodni zubi toliko oštećeni da plombe ne mogu u potpunosti nadomestiti izgubljeni deo.

Posebnu pažnju poklanjamo predprotetskoj pripremi zuba , pre svega zaustavljanju simptoma oboljenja desni.

      U okviru ordinacije razvili smo zubnu tehniku kako bi :

 • Posebnu pažnju poklanjamo estetici i zadovoljavanju želja pacijenata neprevazilazeći okvire nauke.
 • Što prirodnijem izgledu zuba i uklapanje uz ostale zube.
 • Savršeno prijanje (rubno zatvaranje)  ruba krunice uz prirodan zub kako bi obezbedili dugovečnost.
 • Pacijenti dobili nove krunice za manje vreme.

Zbog ovih razloga i  25 godina iskustva u protetici  sa ponosom nudimo GARANCIJU na naše radove.

Nedostatak Zuba Sa Obe Strane Vilice

Najbolje rešenje koje stomatologija može da ponudi kod obostrane bezubosti su opet implanti. U zavisnosti od broja zuba koji nedostaju ugradi se dovoljan broj implanata sa obe strane i na njima se radi protetika tj krunice i mostovi.

U Specijalističkoj ordinaciji Radlovački već 10 godina se uspešno bavimo implantologijom.Koristimo Implante vrhunskog kvaliteta kao što su Biohorizons, Strauman,Nobel Biocare.

GARANCIJA NA RADOVE

Obratite nam se na messangeru u uglu , preko maila [email protected] ili napravite upit, kako bismo vam napravili plan terapije, rekli neophodan broj implanata i cenu.

•Sta su zubni implanti?  •Kada se sve koriste zubni implantati?  •Zadržite svoj prirodan oblik lica i osmijeh  •Prednosti zubnih implantata?  •Zaštititezdrave kosti  •Kandidati?   •Priprema?   •Procedura?

 Skeletirana Proteza sa Veznim Elementom (atečmenom)

Skeletirana proteza je estetski prihvatljiv protetski rad indikovan kod pacijenata sa obostranom krezubosti.

Predstavlja kombinaciju fiksne i mobilne protetike.Poslednji zub u nizu je neophodno staviti pod krunu na kojem će se napraviti vezni element sa slike na koji se poput drikera zakači skeletirana proteza.

Preostali zubi se takođe mogu staviti pod krunice i mostove za šta se često odlučuju naši pacijenti jer za  nižu cenu od implanata mogu dobiti estetski prihvatljivo rešenje.

*Takođe postoji i opcija bez brušenja susednih zuba  kada umesto veznih elemenata dobijete livene kukice(losiji estetski efekat).

Obratite nam se na messangeru u uglu , preko maila [email protected] ili napravite upit, kako bismo vam napravili plan terapije, i cenu.

Bezuba Vilica

 All On 4

Izuzetno popularana metoda za pacijente koji su u potpunosti izgubili sve svoje zube u gornjoj ili donjoj vilici.U prevodu označava sve na 4 implanta. Na 4 implanta je  pričvršćen ceo zubni niz. Nakon ugradnje implantata sledi izrada privremenog protetskog rada i isti dan, nakon operacije, daje pacijentu. Pacijentu se nakon 3 meseca izrađuje trajni most. Naime, taj je period potreban za proces srastanja zubnog implantata s kosti vilice, na kojima se izrađuje trajni rad.

Funkcionalnost i estetika na znatno višem nivou nego kod totalnih proteza.

Obratite nam se na messangeru u uglu , preko maila [email protected] ili napravite upit, kako bismo vam napravili plan terapije, rekli neophodan broj implanata i cenu.

Totalna Proteza Nošena Mini Implantima

Kod ljudi kod kojih je veoma resorbovan greben totalne proteze mogu biti veoma  neudobne za nošenje.I kod njih najčešće nema mesta za obične implante.Rešenje je ugradnja mini implanata koji fiksiraju totalnu protezu i samim tim znatno olakšavaju žvakanje i kvalitet života.

Gore se ugradjuju 6 a dole

Sastoje se iz jednog dela u kosti i gornjeg dela drikera koji se vezuje za protezu.

Nkon ugradnje koja se vrši u lokalnoj anesteziji se uzima otisak nakon kojih se izrađuje nova proteza.

Detaljnije o mini implantima

Obratite nam se na messangeru u uglu , preko maila [email protected] ili napravite upit, kako bismo vam napravili plan terapije i cenu.

 Klasična Totalna Proteza

Totalne proteze se sastoje od baze na koju se postavljaju veštački zubi. Baza se izrađuje od ružičastog akrilata koji se bojom uklapa u okolnu sluznicu, te tako podržava estetiku zuba.

Svrha baze je da raspodeli sile žvakanja koje se javljaju prilikom žvakanja na sluznicu i koštanu podlogu.

Kako sama sluznica ne može podneti velika opterećenja, potrebno je da baza bude što šira kako bi se žvačne sile raspodelile na što veću površinu čime se postiže sigurniji i ugodniji zagrižaj.

Gornja baza pokriva celo nepce, a donja baza ima oblik potkovice ostavljajući slobodan prostor za jezik

Najveća prednost je niska cena

.Potrebno je 4 posete.

Call Now Button