Protetika na implantima

Home / Protetika na implantima

Jedan zub na implantatu

protetika1

Na osnovu rendgenskog snimka radi se pregled i planira zahvat. Na mesto na kojem nedostaje zub ugrađuje se implantat.

Nakon vremena zarastanja (oseointegracije), koje može trajati od 3 do 6 mjeseci, ugrađuje se suprastruktura i uzima se otisak po kojem se radi kruna za novi zub.

Mali most na implantima

Kod osoba kojima nedostaju 3 zuba, preporučuje se most koji će imati 2 ili više implanta.

Nakon pregleda i planiranja zahvata ugrađuju se implantati. Nakon vremena zarastanja (oseointegracije), koja može trajati od 3 do 6 meseci, ugrađuje se

suprastruktura(most) i uzima se otisak po kojem se radi kruna za most koji će nadoknaditi zube.

Semicirkularni most na implantatima

Osobama kojima nedostaje više zuba, preporučuje se semicirkularni most na implantatima.

Nakon pregleda i planiranja zahvata ugrađuju se implantati zavisno o stanju i strukturi kosti u vilici.

Nakon vremena zarastanja tzv. oseointegracije, koja može trajati od 3 do 6 mjeseci, ugrađuje se suprastruktura i uzima se otisak po kojem se radi kruna za most koji će nadoknaditi zube.

Tokom zarastanja, ako implantat ima primarnu stabilnost, može se nositi privremena krunica. Novi zubi izgledaju skladno, a pacijenti imaju osećaj kao da imaju svoje prirodne zube.

Proteze na implantatima

Osobe koje su izgubile većinu zuba, najbolje rešenje je potražiti u protezi na implantatima.Nakon pregleda i planiranja zahvata ugrađuju se implantati zavisno o stanju i strukturi kosti u vilici.

Raspored i količina zavise o stanju kosti, a obično se ugrađuju po rasporedu: 4 implantata u gornju vilicu, 2 implantata u donju čeljust.

Nakon ugradnje implantata rade se privremeni zubi u obliku mobilne proteze i koje se nose dok se ne završe stalni fiksni zubi u mostu.

„All-on-Four“ terapija

Ova relativno nova implantološka metoda namenjena je pacijentima bez zuba ili sa zubnim protezama koji u kratkom vremenu žele novi prirodni osmijeh.

„All-on-Four“ terapija je specifična po tome da se zubi jedne vilice fiksiraju na četiri implantata. Zbog posebne metode ugradnje, ovo je idealna terapija za one klijente koji nisu kandidati za terapiju protezom na implantatima.

Kod ove metode se implantati ugrađuju u prednji deo vilice gde se nalazi najviše kosti.

Ova metoda se uglavnom koristi u donjoj vilici dok u gornjoj vilicii češće koristimo All-on-Six.

„All-on-Six“ terapija

All-on-Six je metoda koja je prikladna za one koji su izgubili sve zube bilo u gornjoj ili donjoj vilici, a žele u kratkom vremenu vratiti funkciju čvilice i estetiku lica.

Ovom metodom se u čeljust ugrađuje šest implantata, na koje se posle zarastanja vijcima fiksira keramički ili akrilatni most koji u potpunosti nadomješta izgubljene prirodne zube.

U slučaju da postoji nedostatak koštanog grebena, ugrađuje se umjetna kost. Most koji je postavljen na šest implantata čini cijelu terapiju stabilnijom, dugotrajnijom, a Vašem licu vraća lijep osmijeh.

Call Now Button