PREVENTIVNA I DEČIJA STOMATOLOGIJA

Deca su za nas posebni pacijenti, čije se poverenje treba zaslužiti. Ipak, jednom stvoreno poverenje između Vašeg deteta i njegovog stomatologa, osnova je kvalitetne terapije za zdravlje zuba Vašeg deteta, celi život.

Polažemo veliki napor u privikavanju nekooperativne dece, dece sa izuzetnim strahom od stomatologa, najčešće zbog prethodnih loših iskustava kod onih stomatologa koji za decu nemaju vremena ali ni znanja u radu s decom i često nažalost niti volje.

S obzirom da je preventiva osnovni pojam u lečenju moderne medicine i stomatologije, posebno težište dajemo prevenciji kod dece i odraslih.

Stoga nam je cilj mlečne, a posebno mlade trajne zube lečiti na način čuvanja zdravog zubnog tkiva. Jedino se na taj način može sačuvati zdravo zubno tkivo a koje jedino može izdržati žvačne sile celi život. U današnje vreme tehnologija je toliko napredovala da bi bilo vrlo pogrešno takve mlade trajne zube osuditi jednoga dana, na protetski rad ili vađenje preranim odstranjivanjem zubnog tkiva, već u najranijoj doba. Jedino gledj može očuvati zub i u najstarijoj dobi. Sve preparacije zuba radimo prema načelima minimalno-invazivne stomatologije gde se maksimalno čuva zdravo zubno tkivo. Moderni uređaji za dijagnostiku karijesa kao i za preparaciju, omogućuju izradu vrlo malih preparacija na zubu, uz izuzetno visok postotak uspješnosti takve terapije.

Kod nas se svi zubi saniraju prema pravilima struke, te se koriste moderni adhezijski i remineralizacijski materijali za nadoknadu zubnih tkiva.
Zalivanje fisura trajnih zubi, kao najbolju metodu prevencije karijesa, radimo sa modernim kompozitnim i smolastim materijalima koji omogućuju visoki stupanj prevencije duži niz godina. Zalivanje fisura zatvaraju se udubljenja i neravnine na zubima, gdje se najlakše zadržava hrana.