Krunice I Mostovi

Home / Krunice I Mostovi
Šta su krunice i mostovi?
Su najčešće protetsko rešenje u slučaju funkcionalnog ili estetskog oštećenja zuba. Pacijenti ih često nazivaju navlake za zube.
Keramička ili metalo-keramička krunica (navlaka) je “navlaka za zube”, odnosno protetska nadoknada zuba, kada su prirodni zubi toliko oštećeni da plombe ne mogu u potpunosti nadomestiti izgubljeni deo.
Krunice I mostovi takođe mogu korigovati izgled i boju zuba, s ciljem postizanja lepog, prirodnog osmeha I vraćanja samopouzdanja.
Most je nadoknada koja se koristi u slučaju izgubljenog jednog ili više zuba, susedni zubi se koriste kao nosači mosta. (slika)zubni most
Vrste krunica
  • Metalo-Keramičke (slika levo)
  • Keramičke
Estetika
  • Pacijenti se najčešće odlučuju za keramičke krunice na prednjim zubima jer imaju prirodniji izgled  i bolju estetiku od metalokeramičkih krunica.
  • Moguće je kombinovati, u estetskoj zoni (na prednjim zubima) izraditi keramičke krunica a u bočnim regijama metalo keramičke zube zbog niže cene.

Razlike izmedju keramičkih i metalo keramičkih krunica

MATERIJAL

Keramičke krunice izgradjene su u celosti od keramike, dok je baza metalo keramičke napravljena od legure metala i u potpunosti je prekrivena keramikom tako da metalni deo nije vidljiv.

FUNKCIONALNOST

Krunice i metalo keramičke i keramičke u potpunosti zamenjuju zub koji nedostaje i vraćaju funkcionalost i znatno poboljšavaju kvalitet života.Naravno, sam subjektivni osećaj je isti kao da je prisutan prirodan zub.

DUGOTRAJNOST

Za dugotrajost krunica neophodno je uredno vođenje oralne higijene i redovni pregledi stomatologu.Takođe je izuzetno bitno i rubno zatvaranje krunice, prijanjanje krunice uz prirodan zub jer su veoma male dimenzije dovoljne za prodor bakterija i zato krunice cementiramo kada smo sigurni da je situacija idealna.Posebnu pažnju poklanjamo predprotetskoj pripremi pacijentata i lečenju bolesti desni kako bi krunice postavili na apsolutno zdrava tkiva.

Dr Radlovački je specijalista protetike i iza njega je na hiljade uradjenih krunica u poslednjijh 25 godina.Iskustvo i mogućnost praćenja rada u tehnici od početnih faza, sve do cementiranja krunica omogućilo nam je da na naše radove dajemo Garanciju.

CENA

Cena metalo keramičkih kruna je 100e.

Cena keramičkih kruna je 240e.

Moguće je plaćanje banka inteza platnim karticama na odloženo.

Call Now Button