Krunice I Mostovi

Home / Krunice I Mostovi

ŠTA SU KRUNICE I MOSTOVI?

Su najčešće protetsko rešenje u slučaju funkcionalnog ili estetskog oštećenja zuba. Izrađuju se od keramike i metalo-keramičke koja odlično imitira boju zuba, a sama krunica štiti zub od daljeg oštećenja. Krunice I mostovi takođe mogu korigovati izgled i boju zuba, s ciljem postizanja lepog, prirodnog osmeha I vraćanja samopouzdanja.Keramička ili metalo-keramička krunica (navlaka) je “kapica”, odnosno protetska nadoknada zuba, kada su prirodni zubi toliko oštećeni da plombe ne mogu u potpunosti nadomestiti izgubljeni deo.

Most je nadoknada koja se koristi u slučaju izgubljenog jednog ili više zuba ,kada se susedni zubi koriste kao nosači te zubne nadoknade (zubnog mosta)

KOME SE PREPORUČUJU?

Krunice se preporučuju kako bi se vratila funkcionalnost zuba u slučaju značajnijeg propadanja prirodnog zuba usled velikih karijesa i kod endodontski lečenih zuba, koji nakon terapije obično imaju velika oštećenja.

  U OKVIRU ORDINACI SE NALAZI ZUBNA TEHNIKA KAKO BI :

  • Posebnu pažnju poklanjali estetici i zadovoljavanju želja pacijenata neprevazilazeći okvire nauke.
  • Što prirodnijem izgledu zuba i uklapanje uz ostale zube.
  • Savršeno prijanje (rubno zatvaranje)  ruba krunice uz prirodan zub kako bi obezbedili dugovečnost.
  • Pacijenti dobili nove krunice za manje vreme.
  • Zbog ovih razloga i  25 godina iskustva u protetici  sa ponosom nudimo GARANCIJU na naše radove

Razlike izmedju keramičkih i metalo keramičkih krunica

MATERIJAL

Keramičke krunice izgradjene su u celosti od keramike, dok je baza metalo keramičke napravljena od legure metala i u potpunosti je prekrivena keramikom tako da metalni deo nije vidljiv.

PRIRODAN IZGLED ZUBA

Pacijenti se najčešće odlučuju za keramičke krunice na prednjim zubima jer imaju prirodniji izgled od metalokeramičkih krunica.Stim u vezi pacijenti se za krunice na bočnim zubima( van estetske zone) odlučuju često i za metalo keramičke zube zbog niže cene.Kako je tehnika u sklopu ordinacije u mogućnosti smo da poseban trud posvetimo estetici i što prirodnijem izgledu zuba, koji se uklapa uz ostale zube.Tehnika nam omogućava i da zadovoljimo želje pacijenata što se samog izgleda tiče, naravno poštujuči okvira nauke .Takođe se trudimo da zube što je više moguće uklopimo uz lice pacijenta što smatramo da je od izuzetne važnosti.

FUNKCIONALNOST

Krunice i metalo keramičke i keramičke u potpunosti zamenjuju zub koji nedostaje i vraćaju funkcionalost i znatno poboljšavaju kvalitet života.Naravno, sam subjektivni osećaj je isti kao da je prisutan prirodan zub.

DUGOTRAJNOST

Za dugotrajost krunica neophodno je uredno vođenje oralne higijene i redovni pregledi stomatologu.Takođe je izuzetno bitno i rubno zatvaranje krunice, prijanjanje krunice uz prirodan zub jer su veoma male dimenzije dovoljne za prodor bakterija i zato krunice cementiramo kada smo sigurni da je situacija idealna.Posebnu pažnju poklanjamo predprotetskoj pripremi pacijentata i lečenju bolesti desni kako bi krunice postavili na apsolutno zdrava tkiva.

Dr Radlovački je specijalista protetike i iza njega je na hiljade uradjenih krunica u poslednjijh 25 godina.Iskustvo i mogućnost praćenja rada u tehnici od početnih faza, sve do cementiranja krunica omogućilo nam je da na naše radove dajemo Garanciju.

CENA

Cena metalo keramičkih kruna je 100e.

Cena keramičkih kruna je 240e.

Moguće je plaćanje banka inteza platnim karticama na odloženo.

Besplatne Online Konsultacije

Da li ste zadovoljni sa svojim zubima ili bi nešto promenili?

Isprobajte  naš Besplatane online konsultacije i saznajte kako vam možemo pomoći na putu do savršenog osmeha,Kratko je i jednostavno!

Nemate vremena za odlazak kod stomatologa?

Kako bi ubrzali proces vašeg tretmana kada popunite upit, Opciono napravite dve izbliza jasne fotografije zuba i pošaljite zajedno sa upitom ili nam pošaljite slike ortopana.Fotografije možete napraviti direktno sa sajta klikom na ”Choose File” na kraju stranice.

Naši stomatolozi će vas kontaktirati sa savetima i opcijama

Popunite Upit

Kada popunite upit, Napravite dve izbliza jasne fotografije zuba i pošaljite zajedno sa upitom.Fotografije možete napraviti direktno sa sajta klikom na ”Choose File” na kraju stranice.

Naši stomatolozi će vas kontaktirati sa savetima i opcijama.

Ime (required)

Email (required)

Broj Telefona (required)

Postavite pitanje(required)

How did you hear about us?

Picture 1(required):

Picture 2:

Picture 3:

Picture 4:

Call Now Button