Hijaluronski fileri

Home / Hijaluronski fileri

hijaluron

Hijaluronski dermalni fileri poslednjih deset godina su postali zlatni standard kada je reč o popunjavanju bora lica.

Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera – to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primene i minimalna bol kod injiciranja.

Hijaluronska kiselina je prirodna stvar koja ima veliki deo u izgradnji vanćelijskog prostora naše kože, gde ima vrlo važnu ulogu u balansu vode.

Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju podmlađivanja, iako se sada koriste i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.

 Opis zahvata

Dermalni hijaluronski fileri popunjavaju bore i revitalizuju lice.

Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana.

Hijaluronski fileri su namenjeni  tretiranju svih zona lica. Njihovim aplikovanjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje uglova usana) te rehidracija kože zbog retrakcije molekula vode. Takođe se pokazalo da fileri uteču na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.

Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica.

Tretiranjem određenih delova lica posebnim tehnikama, postiže se zapravo efekt liftinga lica. Hijaluronskim filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnicama), mogu se koristiti za povećanje usana i već spomenuto, korigiranje kontura donjeg dijela lica.

Osim što hijaluronski fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku, dodavanje hijalurona našoj koži godi.

Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a usled gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i koža postaje umorna i bez sjaja.

 

Kandidati

Tretmane hijaluronskim filerima možete započeti sa stvaranjem prvih izraženijih bora, što se kod nekoga javlja ranije (krajem dvadesetih godina), a kod nekoga kasnije, za što je odgovorna genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, odmor, svakodnevni stres).

Od pojave prvih bora na dalje, hijaluronski fileri se mogu svakih, otprilike godinu dana nadopunjavati, kako bi se što dalje zadržao mladalački izgled i održala dobra kontura lica.

hijaluron-kandidati

 Priprema

Ako koristite šminku za lice potrebno ju je ukloniti pre samog tretmana.

Zatim doctor stavlja na lice anestetsku kremu kako bi se ublažili injekcijski ubodi.

Nakon 15 minuta anestetik se ukloni, očisti lice i može se započeti s aplikacijom dermalnih filera.

 Tok zahvata

Tretman se obavlja ambulantno u Poliklinici Bagatin.

Nakon razgovora s vama, s obzirom na postizanje željenog efekta, dr. Bagatin odabere dermalni filer koji će aplicirati.

Nakon navedene pripreme, filer se ubrizga u željeno područje pomoću malih, tankih igala. Za vrijeme tretmana informira vas se o tome koliko je filera ubrizgano i ako to želite, u svakom trenutku možete pogledati učinak onog što je napravljeno.

Sam tretman traje zavisno o područjima koja se tretiraju i količini filera koji se aplicira, ukupno od 45 do 60 minuta.

 Oporavak

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podliv obično povuku kroz nekoliko dana. Nakon dve nedelje preparat će se sam preraspodijeliti i dati svoj pravi učinak.

 Mere opreza

Nakon tretmana dermalnim filerima moguća je pojava crvenila, otoka, ili osetljivosti na mestu ubrizgavanja filera.

Crvenilo nestaje obično nekoliko sati nakon, dok otok i podliv najčešće nestaju za nekoliko dana. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija, koja je izrazito retka ili nekroza dijela kože. Ove nuspojave su izrazito retke.

Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbjegavanje: saune, izlaganje suncu, odlasci u solarijum, pritiskanje dela lica koje je tretirano.

Više možete saznati na https://www.juvederm.com/

Call Now Button